Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Kelionė

     Liepos 14 dieną, Ylakių vaikų lopšelis darželis, Mosėdžio vaikų lopšelis darželis ir Barstyčių globos namų kolektyvai susiruošė į kelionę. Tikriausiai sutalpinti visus mūsų išgyvenimus ir patirtus jausmus kelionės metu į sakinius yra neįmanoma, tačiau šios nuostabios akimirkos praleistos kartu suartina kolektyvus, paskatina bendradarbiauti, o kai patyrimai tokie įsimintini, neįmanoma apie juos nekalbėti…
Pirmiausiai duris atvėrėme Užutrakio dvarui – Tiškevičių rūmams ir jo istorijai, kurią supa Galvės ežeras. Reikia pasidžiaugti, kad rūmai dar ir šiandien kvepia prabanga, didybę. Kiek įmanoma dvaras yra išsaugojęs savo eksterjerą ir interjerą.
Šiandien dvaro pastatai, parkas po truputi atnaujinami ir kas kartą apsilankius kuo nors nustebina. Nustebina ne tik atkuriamomis vertybėmis, bet ir įvairiais renginiais. Šiuo metu Užutrakio parke auga daug vietinių ir iš kitur parsivežtų medžių ir krūmų rūšių, o J.Tiškevičiaus žmonos puoselėti rožių sodai dar ir dabar primena apie kažkada čia gyvenusių bajorų gyvenimą. Pasigrožėjusios rūmų vakariniu fasadu ir ežero terasa su atvirais paviljonais išskubėjome Trakų link.
Žvilgtelėjome ir į paslaptingą senovę ir didžiuosius Lietuvos kunigaikščius, bei jų valdas Trakų pilyje. Svetingi pilies vartai plačiai atvėrė duris. Gidė pasakojo, kad daug praeities mįslių slepia ežerų skalaujama pilis, o rūmai mena didžiuosius kunigaikščių laikus. Sykį čia apsilankęs nekantrauji sugrįžti, vėl ir vėl pajusti savo šimtametės pilies šaknis.
Na, o pabaigai pasilikome šokolado gamybos procesą, aplankėme šokolado fabriką (AJ Šokoladas). Čia visą laiką kvepėjo šokoladu – tai stebuklingas kvapas, kuris užburia ir pakelia virš kasdienybės. Čia gimė mūsų šokoladinės svajonės. Tai vieta, kurioje visos kartu išmokome gaminti saldainius, pasiklausėme saldžių istorijų ir pasigaminome unikalų, savo paties saldainį.
Kelionės yra naujovės. Tas neapsakomas žavesys, kai matai kažką, ką galbūt ir gali apibūdinti žodžiais. Bet siela… Ji skrenda tolyn kaip paukštis, atradęs laisvę, lengvumą ir tikėjimą „naujais sparnais“. Štai kas mums yra kelionės.

Auklėtoja S. Jakštienė