Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

„Šaškės-sportas, menas, protas“

Kovo 1 d. Ylakių vaikų lopšelyje-darželyje jau ketvirtus metus vyko rajoninis priešmokyklinių grupių šaškių turnyras „Šaškės-sportas, menas, protas“.
Į šaškių turnyrą atvyko Mosėdžio gimnazijos, Skuodo vaikų lopšelio-darželio, Aleksandrijos ir Šačių pagrindinių mokyklų, Skuodo Bartuvos progimnazijos ir mūsų įstaigos priešmokyklinukai, iš viso keturiolika vaikučių ir juos ruošę pedagogai, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Vasiliauskienė. Atvykusius, dūdelių orkestrėliu pasveikino priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ vaikai. Projekto koordinatorė Ylakių vaikų lopšelio-darželio direktorė Živilė Rancienė. Vyriausiasis teisėjas  Ylakių seniūnijos seniūnas Vytautas Gudauskas. Pasibaigus žaidimui paaiškėjo jo nugalėtojai: pirmąją vietą laimėjo Anelė Mitkutė, ją ruošė pedagogė Rasa Butavičienė, ir antrąją vietą laimėjo Deimantė Stonytė, jos pedagogė Eglė Šimkienė iš Skuodo vaikų lopšelio darželio. Trečiosios vietos laimėtoja Ylakių vaikų lopšelio-darželio priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ auklėtinė Viktorija Gineitytė, pedagogė Virginija Navidanskienė.
Finalininkams padėkos raštus įteikė Šveitimo skyriaus vyriausioji specialistė Loreta Vasiliauskienė, visus turnyro dalyvius padėkomis ir prizais apdovanojo įstaigos direktorė Živilė Rancienė. Vyriausias teisėjas seniūnas, Vytautas Gudauskas paguodos prizą įteikė ketvirtos vietos laimėtojai, Natalijai Alminaitei iš Šačių pagrindinės mokyklos.
Turnyro metu vyko  paroda „Juodi-balti“, piešinius pristatė visos ugdymo įstaigos. Nuo kovo 6 d. paroda persikels į Ylakių miestelio biblioteką. Kviečiame apsilankyti!
Šaškių žaidimas yra ne tik sportas, menas, kūryba, tai puikus edukacinis instrumentas, padedantis koreguoti vaiko charakterį bei elgesį. Turnyras-projektas „Šaškės-sportas, menas, protas“ – tai pirmas žingsnelis, parodantis, kad pradėtas inovatyvus sprendimas, kuris ir toliau reikalauja tęstinumo.

Renginio iniciatorė ir organizatorė Ylakių vaikų lopšelio-darželio priešmokyklinės grupės pedagogė metodininkė Virginija Navidanskienė.