Skuodo rajono Ylakių vaikų lopšelis-darželis
 

Konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“

   Spalio mėnesį startuoja Lietuvos mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas ,,Sveikuolių sveikuoliai“, kurį organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras ir savivaldybės.

    Konkurso tikslas – ugdyti vaikų gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbti komandoje.

     Mūsų priešmokyklinukai  taip pat susiruošė dalyvauti konkurse „Sveikuolių sveikuoliai“, kuris vyko Pr. Žadeikio gimnazijoje spalio 18 d. Komandos turėjo prisistatyti, dalyvauti estafetėse, atlikti įvairias teorines, praktines užduotis sveikos gyvensenos, žmogaus saugos ir saugaus eismo klausimais. Kapitonai varžėsi atskiroje kapitonų rungtyje. Pedagogams ir sveikatos priežiūros specialistams taip pat buvo pateiktos užduotys.

     Priešmokyklinės grupės „Boružiukai“ dalyvės Gabija Intė, Gabija Bagdonaitė, Karolina Butkutė, Nelia Lipševičiūtė, Samanta Stonytė pasiruošė puikiai ir laimėjo garbingą I-ąją vietą. Komanda  buvo apdovanota pagyrimo raštais, o kiekvienas dalyvis gavo atminimo dovanėlę. Vaikus ruošė ir konkurse dalyvavo priešmokyklinio ugdymo pedagogė metodininkė Virginija Navidanskienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Gudauskienė. Toliau mergaičių laukia II-etapas.

    Vaikai konkurso metu ugdė gebėjimus stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatino bendradarbiavimą tarp vaikų, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialisto, vertino savo ir kitų galimybes dirbti komandoje.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė metodininkė Virginija Navidanskienė.