Stovyklos ugdytiniai dalyvavo įdomioje ir edukatyvioje sūrio gamybos pamokoje, kurioje turėjo galimybę susipažinti su žemaičių kulinariniu paveldu. Šio edukacinio užsiėmimo metu dalyviai mokėsi gaminti sūrį pagal senus ir autentiškus receptus, kurie yra svarbi Žemaitijos kulinarinės tradicijos dalis. Dalyviai ne tik įgijo praktinių sūrio gamybos įgūdžių, bet ir sužinojo daug naudingos informacijos apie žemaitišką maisto kultūrą ir jos istoriją. Tokios edukacijos ne tik skatina susidomėjimą tradiciniais amatais, bet ir prisideda prie kulinarinio paveldo išsaugojimo bei puoselėjimo.
Nuoširdžiai dėkojame Jurgitai Nikartienei už nuostabią ir įkvepiančią sūrio gamybos pamoką. Jūsų entuziazmas ir meistriškumas perduodant žemaičių kulinarinio paveldo paslaptis ne tik praturtino mūsų žinias, bet ir suteikė daug džiaugsmo bei malonumo.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui S. Jakštienė